• Email
  • Black LinkedIn Icon
  • phone
  • Portfolio

PRATT+COMMUNITY DORMITORY

Dormitory Building for Pratt Students -

Clinton Hill, Brooklyn, NY.

(Single PDF)

Concept:

Working with zoning regulations and building codes, this project is about providing interactive spaces
for the students of Pratt within a dormitory. The facade plays on boundaries and as volumes shift
inwards and outwards
, balconies and outdoor spaces are created. The L-Shaped plan consists of
bedroom units along the street edges and rear courtyard, providing light and air to each space. Corridors
become spaces for students to pin-up their work and share ideas. Other spaces that protrude out of the
facade allow for students to study in more quiet spaces. A large cut into the building is a 5.5 story
vertical garden for the community.

Design: